Gouden Driehoek

Een Gouden Driehoek in je leefruimte is iets magisch. De frequentie van de kristallen zelf en doordat je ze in een driehoek plaats ontstaat er een optimale energiestroom. De Gouden Driehoek wordt gevormd door 3 kristallen.

Amethist | Ontspanning 
Bergkristal | Bescherming 
Rozenkwarts | Liefde

Zowel het getal 'drie' als de driehoek hebben altijd al een speciale betekenis gehad voor de mensheid. Bijvoorbeeld in de christelijke leer - vader, zoon en heilige geest of in het boeddhisme in de eenheid - lichaam, spraak en geest. De driehoek is al eeuwen lang een krachtig symbool, dat is bijvoorbeeld te zien in de constructie van de piramides.

De Gouden Driehoek energie geeft je de mogelijkheid te leven in liefde, ontspanning en bescherming. Negatieve energie van jezelf en huisgenoten kunnen blijven hangen in je huis. Zeker als je hier gevoelig voor bent. Zonder dat je het door hebt kun je door deze zware energieën je somber, lusteloos, angstig of zelfs boos gaan voelen. 

Afhankelijk van de grote van de Gouden Driehoek kun je de energie in een ruimte weer in harmonie brengen. De richtlijn om het gewenste effect te bereiken in je ruimte is als je een kristal hebt van ± 4cm bereik je 5 meter erom heen. Je woonomgeving zal prettig en licht gaan aanvoelen zodat je thuis weer beter kunt opladen en ontspannen. Je kan de gouden driehoek op je dressoir, nachtkastje of op je bureau plaatsen. Elke plek is goed als het voor jou goed voelt.

Voor een optimaal gebruik van de Gouden Driehoek kan je deze om de ± 2 weken reinigen doormiddel van de kristallen 1 minuut onder een stromende kraan te plaatsen.

De Gouden Driehoek is een echte eyecatcher als je het plaats op een mooie gouden schaal of een seleniet schaal.

Algemene info per kristal

Eigenschappen Bergkristal
Bergkristal is zuiver kwartskristal. Het ontstaat uit zuiver siliciumoxyde en zuurstof. Bergkristal is de bekendste kwartssoort. Bergkristal die glashelder zijn, zijn symbolen van verbondenheid met de kosmische harmonie. Met bergkristal kan je alle stenen opladen.

Kernwoorden: Reiniging | Genezing | Bescherming

Algemeen:
Stemt het hele chakrasysteem af en zuivert het 
Versterkt de energie van andere stenen
Bevordert positieve gedachten en handelingen 
Sterk vitaliserend en zuivert jezelf en je leef- werkomgeving
Opladen van stenen
Beschermt je energieveld

Eigenschappen Rozenkwarts
Rozenkwart is een kwarts soort. Volgens de legende zouden Amor en Eros rozenkwarts naar de aarde hebben gebracht zodat deze steen de liefde op aarde zouden activeren.  

Kernwoorden: Liefde | Kalmerend | Energie

Algemeen:
Onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en anderen
Verhoogt het bewustzijn 
Versterkt wilskracht en doorzettingsvermogen
Rozenkwarts stelt je open voor al het moois
Kindersteen voor o.a. onrustig slapen, te actief zijn
Kalmeert een overactieve geest

Eigenschappen Amethist
Amethist behoort tot de kwarts groep en kristalliseert in zeszijdige prisma’s. De ijzersporen die in de kristalsporen liggen opgeslagen zorgen voor de paarse kleur. Een rotsholte die aan de binnenkant met amethistkristallen is bedekt, wordt een amethistdruse  of een amethistgeode genoemd.

Kernwoorden: Ontspanning | Bewustwording | Genezing

Algemeen:
Verzacht verdriet en rouw
Verlicht stress en spanning
Stimuleert het geheugen en de creativiteit
Verdrijft boosheid, woede en angst
Beschermt jou en je ruimte van negatieve invloeden
Zorgt voor goede nachtrust