Ontdek de Wonderen van Feng Shui en Kristallen

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die draait om harmonie en balans te creëren tussen de mens en zijn omgeving. Het idee is dat de energie in onze omgeving, ook wel bekend als chi, ons op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau kan beïnvloeden.

Kristallen worden vaak geassocieerd met Feng Shui omdat ze worden beschouwd als natuurlijke bronnen van energie. Volgens de Feng Shui-principes kunnen kristallen worden gebruikt om de energie in een ruimte te versterken of te veranderen.

Sommige kristallen worden bijvoorbeeld geassocieerd met bepaalde eigenschappen zoals liefde, vrede, geluk of succes. Door deze kristallen op strategische plaatsen in een ruimte te plaatsen, kan de energie in die ruimte worden versterkt of aangepast om de gewenste resultaten te bereiken.

Een aantal prachtige, natuurlijke kristallen is een echte “must have” in je huis . Plaats deze op de juiste energieplekken, zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, op je nachtkastje of bij de voordeur.

Bijvoorbeeld:

  • Voordeur / hal

De hal is de belangrijkste plek in huis. Hier laat je de buitenwereld achter en begroet je het huis. De hal moet je begroeten, je moet er welkom zijn. Gebruik je voordeur regelmatig zodat verse chi je huis in kan stromen en zich kan verdelen door het huis. Leg een golden healer bij de ingang van je huis om voor overvloed en positieve energie in je huis uit te nodigen. Een andere kristal die goed bij de voordeur past is toermalijn. Deze houdt negatieve energie buiten en werkt als een echte huisbeschermer.

  • Woonkamer

In de woonkamer is de Gouden Driehoek uitermate geschikt. De Gouden Driehoek is een combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze drie edelstenen hebben allemaal unieke eigenschappen en vullen elkaar op een bijzondere wijze aan. Ze dankt haar naam aan de complete energie die deze drie stenen samen hebben: liefde, inzicht, balans en harmonie. Door deze kristallen in een driehoek te leggen zullen ze elkaars krachten versterken. De Gouden Driehoek transformeert negativiteit en zorgt voor positieve energie, rust en harmonie. 

Vanwege de positieve energie van de Gouden Driehoek is deze eigenlijk geschikt voor elke ruimte in je leef- en werkomgeving.

Ook een seleniet is een perfecte steen voor een ruimte waar je als gezin samenkomt. seleniet is een stabiliserende en beschermende steen. Ook heeft deze steen de kracht in zich om yin en yang te harmoniseren en zorgt een seleniet ervoor dat jij en je gezin goed in balans blijven.

Bij het plaatsen van stenen in de windrichting/plek in je huis is het belangrijk om te weten welke windrichting correspondeert met welk kristal. Zo wordt er vaak gezegd dat het plaatsen van een amazoniet of aventurijn, in de westelijke windrichting kan helpen om financiële voorspoed te bevorderen. Voor de noordelijke windrichting wordt een kristal zoals bergkristal vaak aanbevolen om de energie te versterken en te zuiveren.

Feng Shui en kristallen kunnen inderdaad een wonderbaarlijke en magische invloed hebben op zowel jou als je leef- en werkomgeving.

Het is belangrijk om te weten dat Feng Shui en kristallen zeer persoonlijk zijn en daarom niet altijd een 'one-size-fits-all' oplossing bieden. 

Als je advies nodig hebt in het gebruik van Feng Shui en kristallen om meer balans en harmonie in je leven te brengen kan je ons altijd een mailtje sturen met je vraag.